Війна ХАМАС в Ізраїлі вигідна рф, оскільки вона відволікає увагу світу агресії проти України, — Дуда

Війна Хамас в Ізраїлі вигідна рф, оскільки вона відволікає увагу світу агресії проти України, — Дуда

Війна між ХАМАС та Ізраїлем йде на користь росії, оскільки вона відволікає увагу міжнародної спільноти від агресії Москви в Україні.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда в інтерв'ю приватній телекомпанії Polsat News, повідомляє Reuters.

Польща, яка підтримує Київ після того, як росія почала вторгнення на початку 2022 року, прихистила понад мільйон українських біженців. Але вона категорично відкинула будь-які механізми Європейського Союзу, які б вимагали від неї приймати частку нелегальних мігрантів, які потрапляють до ЄС з інших напрямків.

"Це, безумовно, вигідно росії та російській агресії проти України. Це відволікає увагу світу... Але перш за все я боюся, що це, на жаль, спричинить подальший міграційний тиск на Європу", - сказав Дуда.

"Імовірно, у нас буде ще одна хвиля мігрантів з Близького Сходу, яка вдарить по Європі... Наша безпека, захист кордонів Польщі, звичайно, також кордонів Європейського Союзу та Шенгенської зони, стає ще важливішим", - додав він.

Reuters нагадує, що з середини 2021 року в Польщі, Литві та Латвії зросла кількість переважно близькосхідних та африканських мігрантів, які намагаються нелегально в’їхати з Білорусі. Востаннє криза з мігрантами на кордоні виникла напередодні вторгнення рф в Україну. 

Нагадаємо, Держсекретар США Ентоні Блінкен не бачить у нападі терористичного угрупування ХАМАС на Ізраїль спробу скористатися зосередженістю Заходу на Україні.