Суд виправдав двох "беркутівців" у справі розстрілу мітингувальників на Майдані

Суд виправдав двох "беркутівців" у справі розстрілу мітингувальників на Майдані

Святошинський районний суд Києва сьогодні, 18 жовтня, оголосив вироки п'ятьом колишнім "беркутівцям" у справі про розстріли людей на вулиці Інститутській в лютому 2014 року, коли загинули майже 50 людей. Двох "беркутівців" суд виправдав.

Про це повідомляє Суспільне.

У справі п'ятеро обвинувачених бійців "Беркута" — Павло Аброськін, Сергій Зінченко, Олександр Маринченко, Сергій Тамтура і заступник командира полку Олег Янішевський.

У залі суду були тільки два обвинувачених – Олександр Маринченко та Сергій Тамтура. Решта – Олег Янішевський, Сергій Зінченко та В'ячеслав Аброськін — перебувають у розшуку після обміну в грудні 2019 року.

Заступнику командира полку Олегу Янішевському суд призначив довічне ув'язнення. Також у нього забирають всі його звання.

Спецпризначенцю Павлу Аброськіну засудили до 15 років з позбавленням права обіймати посади 3 роки.

Сергію Зінченку — за сукупністю злочину 15 років, з позбавленням обіймати посаду 3 роки, та звання забрати.

Однак ці троє беркутівців були звільненні з-під варти в грудні 2019 в рамках обміну полоненими з Росією. Вони втекли у рф.

Двоє інших беркутівців, які залишились в Україні, а саме Сергій Тамтура й Олександр Марінченко, були виправдані судом.

Нагадаємо, в Україні судитимуть колишнього президента Віктора Януковича і дев'ять посадовців за розстріл мітингувальників на Майдані незалежності у Києві в лютому 2014 року.