У польському Кракові відкрили дім для дітей-сиріт з України (ФОТО)

У польському Кракові відкрився дім для дітей-сиріт з України (ФОТО)

У Польщі в місті Краків викупили і відремонтували будинок для дітей-сиріт з України за допомогою донорів з Тайваню, Південної Кореї, Австрії та Нідерландів. 

Про це пише Wyborcza.pl.

Про відкриття будинку для дітей-сиріт з України місто анонсувало у квітні минулого року.

"Збір розпочато переважно завдяки інформації, що надходить до нас, що іноземні благодійники хочуть пожертвувати на ці цілі гроші. Я хотів би подякувати представникам корейського університету за цю підтримку. Ми вже маємо подальші заяви про пожертви, тож сподіваємось, що необхідну суму буде зібрано найближчим часом", – казав  тоді мер Кракова Яцек Майхровський.

За півтора року місту вдалося викупити нерухомість та відремонтувати її. Головним чином ідея була підтримана донорами з Тайваню, Південної Кореї, Австрії, Нідерландів.

Новий заклад догляду та освіти – це майже 350-метровий будинок у Свошовіце, який потребував модернізації та адаптації до потреб людей з обмеженими можливостями. У новому будинку розмістяться 14 дітей з України, а також діти з Польщі.

Нагадаємо, до бюджету Польщі у 2023 році не менше 6 млрд злотих податків надійдуть від працюючих українців. Крім того, у ІІ кварталі цього року українці витратили у Польщі 1,77 млрд злотих (14,73 млрд грн).

Директорка департаменту рекрутації міжнародної агенції з працевлаштування Gremi Personal Анна Джоболда. зазначає, що Польща витратила близько $550 мільйонів на виплати українським сім’ям, які виїхали до Польщі, тікаючи від війни. Але з іншого боку, враховуючи кількість працюючих українських громадян, економіка Польщі критично залежить від українців.