Польські зброярі ремонтують військову техніку в Україні поблизу лінії фронту з рф (ФОТО)

Польські зброярі ремонтують військову техніку в Україні поблизу лінії фронту з рф (ФОТО)

Група фахівців Польської зброярської групи ремонтує військову техніку, передану Польщею Україні, працюючи в умовах безпосередньої близькості до лінії фронту війни з росією.

"Ми не відчуваємо себе героями у порівнянні з тим, що роблять українці", - цитує поляків видання PAP.

"Ми працюємо в Україні дотримуючись правил безпеки і намагаючись не привертати уваги протилежної сторони", - додають польські фахівці.

Вони щойно повернулися з одного з місць бойових дій, де провели тиждень, обстежуючи пошкоджену техніку та усуваючи дрібні несправності. Фахівці обстежують гарматні гаубиці Krab, танки Leopard і транспортні засоби для перевезення боєприпасів на шасі вантажівки Jelcz, що постачаються з Польщі.

"Їхнім завданням є перевірка технічного стану техніки, яку використовують ЗСУ. На основі перевірки вони ухвалюють рішення про подальші дії. Дрібні несправності вони усувають на місці, більші - в майстернях в Україні, а найбільш пошкоджені машини, які потребують спеціалізованого обладнання, відправляються на ремонт до Польщі.

Поляки кажуть, що вони дуже вишколені і не опинилися в Україні випадково. 

"Наші хлопці їздять на гаубицях Krab або на танках Leopard, у нас є відчуття місії", - каже керівник групи зброярів.

Щодо українців, які воюють, поляки кажуть, що вони дуже вмотивовані, багато з них добре розмовляють польською, оскільки до вторгнення рф працювали у Польщі, але приїхали захищати Україну.

Нагадаємо, під час зернового конфлікту між Україною і Польщею прем'єр Матеуш Моравецький сказав, що Польща більше не поставлятиме військову техніку Україні, оскільки займається власним озброєнням. Пізніше польська сторона уточнила, що мова іде не про погоджені зобов'язання перед Україною, а про ймовірні нові контракти.