Війни в Україні та Ізраїлі можуть глобально змінити світ, як Перша і Друга світові, — ексрадниця Трампа

Війни в Україні та Ізраїлі можуть глобально змінити світ, як Перша і Друга світові, — ексрадниця Трампа

Ексрадниця з питань росії колишнього президента США Дональда Трампа Фіона Хілл вважає, що війни в Україні і Ізраїлі можуть глобально змінити світовий порядок, як це було після Першої і Другої світових війн.

Про це пише Los Angeles Timese.

Вона побоюється, що підтримка України поступово втрачається, заохочуючи президента росії володимира путіна спробувати дочекатися втоми Заходу.

"путін відчуває, що все йде на його користь", – попереджає вона.

Хілл вважає, що війна в Україні і війна Ізраілю "не пов’язані безпосередньо, але кожен, ймовірно, вплине на інший".

"Це можуть бути війни зі зміною глобальної системи, щось на кшталт Першої та Другої світових війн, які відображають і викликають серйозні зміни в міжнародному порядку, — сказала вона. "У певному сенсі напад ХАМАС на Ізраїль був свого роду моментом Перл-Харбора. Це відкрило другий фронт".

Щодо війни в Україні вона торкнулася теми контрнаступу, який розпочався влітку.

"Ми надаємо надто великої ваги контрнаступу України", — сказала Хілл. "Це буде довга війна. путін думає, що ми здамося, якщо він протримається досить довго".

На її думку, "російський лідер також "явно чекає 2024 року" і перспективи того, що Трамп може повернутися в Білий дім і припинити допомогу Україні".

Хілл зазначає, що другий фронт глобального конфлікту у Газі допомагає рф.

"Це допомагає путіну», — сказала вона. "Це відверне Сполучені Штати та європейських прихильників від України".

Вона зазначила, що наступною фігурою на глобальній шахівниці є Китай, який Байден, як і Трамп раніше, назвав головним конкурентом Сполучених Штатів.

Під керівництвом президента Сі Цзіньпіна Китай зміцнив свій альянс з росією.

"Китай не хоче залишитися на самоті, не маючи жодної великої держави як союзника", — пояснила Хілл. "Сі потрібен путін, а путіну потрібен Сі".

Але це створює проблему для Сполучених Штатів, сказала вона: "Ми не матимемо жодної надії обмежити можливості росії та змусити Близький Схід заспокоїтися, якщо у нас суперантагоністичні відносини з Китаєм".

Вона вважає, що адміністрація Байдена повинна спробувати стати "Ніксоном для Китаю", щоб зменшити ворожнечу, маючи на увазі початок відносин президента США Ніксона з китайським лідером Мао Цзедуном у 1972 році.

Нарешті, Хілл стурбований ще однією країною: самими Сполученими Штатами, які прямують до президентських виборів, як ніколи, поляризованих.

"путін — не єдиний світовий лідер, який чекає, як обернеться 2024 рік. Якщо решта світу щоразу, коли приходить новий уряд, думатиме, що ми розриваємо щойно укладені угоди, на нас не будуть дивитися як на дуже надійного партнера", — попередила вона.

Нагадаємо, Байден має намір зустрітися з Сі у листопаді. Сполучені Штати і Китай домовилися працювати разом над підготовкою саміту лідерів двох країн. 

Також нагадаємо, що у Конгресі вирішили, що голосуватимуть окремо за допомогу Україні і допомогу Ізраілю.

Читайте також: Племінниця Трампа припустила, що він передав путіну секрети безпеки Ізраїлю