Зеленського чекають в Ізраїлі в будь-який час, він є бажаним гостем, – посол

Україна є "найбільш проізраїльською країною" Європи і може визнати ХАМАС терористами, – посол

Посол держави Ізраїль в Україні Міхаель Бродський заявив, що Україна є "найбільш проізраїльською країною" Європи, а президент Володимир Зеленський є бажаним гостем.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню Ynet.

Бродський каже, що українці тепер розуміють, чому Ізраїль не міг надати їм батареї Iron Dome, вважає, що український парламент незабаром визнає ХАМАС терористичною організацією.

Він підкреслив широку підтримку, яку Ізраїль отримав в Україні з початку війни проти ХАМАС. Бродський зазначив, що отримував повідомлення підтримки як від урядовців, так і від звичайних громадян, і похвалив їх за однозначну підтримку Ізраїлю та засудження ХАМАС.

"Ми співпрацюємо з різними членами Ради, українського парламенту, намагаючись просунути декларацію, яка визнає ХАМАС терористичною організацією. Враховуючи останні події та той факт, що серед постраждалих понад 20 громадян України, двоє громадян України перебувають у заручниках, є велика ймовірність того, що Україна вирішить офіційно назвати ХАМАС і, можливо, Хезболлу, терористичними організаціями. Я вірю, що є більшість в українському парламенті за це рішення. Спільними зусиллями, сподіваюся, ми зможемо пришвидшити цей процес і незабаром досягти бажаного результату", — заявив Бродський.

Крім того, він спростував, що Ізраїль не захотів приймати президента України Володимира Зеленського.

"Це неправда, тому що офіційного запиту від України щодо візиту не було. В Україну надіслали повідомлення, що він може приїхати до Ізраїлю в будь-який час, і я вірю, що він приїде найближчим часом. Дата ще не призначена, але він є бажаним гостем в Ізраїлі, і я вірю, що візит буде незабаром", - заявив Бродський.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський неодноразово заявляв, що росія є однією зі сторін, яка підтримує ХАМАС і стоїть за нападом на Ізраїль.

Зеленський 9 жовтня, під час виступу по відеозв'язку на Парламентській асамблеї НАТО заявив, що міжнародне співтовариство має об’єднатися для боротьби як з терористичними організаціями, так і з терористичними державами, пов’язуючи тактику ХАМАС під час нападу на Ізраїль з тактикою, яку використовує росія в Україні.