Республіканці закликали Байдена надіслати Україні ATACMS більшої дальності, – Reuters

Республіканці закликали Байдена надіслати Україні ATACMS більшої дальності

Група високопоставлених республіканців у Конгресі США закликала президента Джо Байдена надіслати в Україну ракети більшого радіусу дії.

Про це пише Reuters з посиланням на документ.

У листі до Байдена від 1 листопада, з яким ознайомилося Reuters, провідні республіканці з комітетів Конгресу з міжнародних відносин і збройних сил сказали, що вони вітають повідомлення про те, що адміністрація надала Україні деякі армійські тактичні ракетні системи (ATACMS) обмеженої дальності, але запитали що він також має надіслати більше систем більшого радіусу дії.

"Вимога України щодо здатності завдати глибоких ударів залишається невідкладною, особливо для ураження цілей по всьому Криму", — написали представники Республіканської партії у Конгресі Майкл МакКол і Майк Роджерс і сенатори Джеймс Ріш і Роджер Вікер.

Вони надіслали листа, коли більшість у Палаті представників, яку складають республіканці, підійшла до голосування за окремий законопроект про допомогу Ізраїлю, попри прохання президента-демократа Джо Байдена щодо широкого законопроекту про фінансування національної безпеки в розмірі 106 мільярдів доларів, який складається з допомоги Ізраїлю, України та Тайваню.

У вересні агентство Reuters повідомляло, що адміністрація Байдена була близька до схвалення доставки в Україну ракет великої дальності, упакованих касетними бомбами, що дало Києву можливість завдати значної шкоди глибше на окупованій росією території.

Нагадаємо, 1 листопада стало відомо, що інша група республіканців вимагає від президента США Джо Байдена виконання 12 умов, які необхідно виконати перед тим, як відправляти допомогу Україні.