Україна готується до найжахливішої зими в історії, — Кулеба

"Ми готуємося до найжахливішої зими в історії", — Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна готується до "найжахливішої зими в історії".

Про це він сказав в інтерв'ю німецькому виданню Welt, закритий текст якого цитує ZN.ua.

"Ми готуємося до найжахливішої зими в історії.Тому ми закриємо очі, якщо не отримаємо Taurus, але отримаємо системи ППО. Ми намагаємося захистити наші електростанції якнайкраще. Але росіяни вчаться. Вони ще раз перевірять нашу витривалість своїми ракетами", - зазначив Кулеба.

За його словами, Київ продовжує працювати над тим, аби домогтися все ж "зеленого світла" від Німеччини щодо цих крилатих ракет. За словами Кулеби, Берлін завжди дотримується дуже високих моральних стандартів, але не береться до уваги, який величезний поворот він вже зробив.

Зараз питання щодо відправки Україні Taurus знаходиться на стадії обговорення. Коментуючи те, чому ФРН зволікає з ним, Кулеба заявив, що німецький уряд, ймовірно, потребує більше часу для ухвалення рішення.

Нагадаємо, за даними розвідок, росія накопичує ракети для масованих ударів по Україні взимку, коли затвердиться холодна погода. Саме з цим, на думку розвідників, пов'язане зниження інтенсивності ракетних ударів протягом осінніх місяців.

Також нагадаємо, що саме канцлер Німеччини Олаф Шольц не погоджує передачу Україні далекобійних ракет Taurus з трьох причин. Найголовніша причина - побоювання Шольца, що Україна почне бити ракетами Taurus по території рф.