Залужний пише дисертацію на тему, що становить державну таємницю

Залужний пише дисертацію на тему, що становить державну таємницю

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний навчається в Національному університеті "Одеська юридична академія" ім. Ківалова і пише дисертацію на "спеціальну тему, що становить державну таємницю у сфері оборони, державної безпеки й охорони правопорядку".

Видання ZN.ua знайшло про це відомості на сайті інформаційної системи Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

І тема, і анотація цієї наукової роботи засекречені відповідно до статей 1.2.1, 4.4.3, 4.6.4 "Зводу відомостей, що становлять державну таємницю" від 2020-го. Але на сайті перераховані ключові слова дисертації: дисципліна, службова дисципліна, військова дисципліна, військовослужбовці, дисциплінарний проступок (правопорушення), дисциплінарне стягнення, морально-психологічне забезпечення, бойовий імунітет, військова юстиція, Дисциплінарний статут ЗСУ.

Окрім цього, на сайт нацагентства сказано, що протягом останнього року Залужний зробив шість публікацій у ЗМІ за темою своєї роботи. 

Дата і час захисту дисертації Залужного невідомі.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний крім інтерв'ю в The Economist написав колонку, у якій назвав п'ять пріоритетів України, які потрібні, щоб вирватися з позиційної війни з рф.

Він написав, що позиційна війна – це тривала війна, яка несе величезні ризики для Збройних Сил України та для її держави. "Якщо Україна хоче вирватися з цієї пастки, нам знадобляться всі ці речі: перевага в повітрі, значно вдосконалені засоби електронної боротьби та контрбатарейної боротьби, нова мінна технологія та здатність мобілізувати та тренувати більше резервів", - підсумував він.