Росіяни взяли Авдіївку в напівоточення з трьох боків, — речник 110 бригади

Росіяни взяли Авдіївку в напівоточення з трьох боків, — речник 110 бригади

Російська армія не полишає спроби захопити Авдіївку, місто знаходиться в напівоточенні з трьох боків.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник 110 окремої механізованої бригади Антон Коцуконь.

За його словами, зараз противник продовжує "точкові атаки", але водночас збирає резерви і боєприпаси, а також перегруповується.

"Вони "отримали дуже сильно по зубах", ведуть перегрупування. Нагнали сюди 40 тис. особового складу, накопичують боєкомплект усіх калібрів. І поки не видно, щоб відмовилися від планів захопити Авдіївку і оточити з усіх боків. Вони намагаються діяти комплексно, зробили певні висновки. Останнім часом вони застосовують таку схему: кидають невеликі загони по 10-20 осіб, водночас їх "розбирає наша артилерія". Це робиться для того, щоб виявити безпілотниками нашу артилерію. По суті, ловлять на живця. Місто фактично в напівоточенні з трьох сторін знаходиться. Його постійно обстрілюють", - сказав Коцуконь.

Він додав, що Авдіївка "практично повністю під нуль знищена", але є люди, які все одно не хочуть виїжджати.

Нагадаємо, 10 жовтня армія рф розпочала масштабний наступ на Авдіївку на Донеччині із застосуванням танків, броньованої техніки, авіації і артилерії. Але він не приніс результату, окупанти були розбиті.

За даними Bild, в атаку пішли колони із понад 100 одиниць техніки: танки, БТР, БМП, вантажівки. Вони потрапили під вогонь артилерії та ПТУР та були відкинуті, вбито понад 200 російських солдатів, втрачено понад 60 танків і БТР.

За оцінками експертів втрати росіян під Авдіївкою навіть більші, ніж ті, які зазнала російська армія в боях минулого року та під Вугледаром у березні цього року, зазначають українські чиновники та аналітики.

Ще у березні цього року британська розвідка прогнозувала, що Авдіївка може повторити долю міста Бахмут.