Німеччина вважає, що Україна має більше досвіду кіберзахисту, ніж усі країни НАТО разом

Німеччина вважає, що Україна має більше досвіду кіберзахисту, ніж усі країни НАТО разом

Німеччина вважає, що країнам НАТО є чому повчитися в України в питанні кіберзахисту.

Про це заявила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

"Безперечно, нам також є чому повчитися в України. На цей час наші українські друзі, ймовірно, мають більше досвіду кіберзахисту, ніж усі ми разом узяті. Інвестування в наше партнерство тут також означає розвиток нашого власного потенціалу", - зазначила вона.

Бербок нагадала, що так було не завжди і навела приклад, що коли рф тільки вторглася в Україну, в цей день росіяни атакували мережу зв’язку ViaSat.

"Це не лише призвело до "інформаційного затемнення" в частині України. Ефект поширився на мережі по всій Європі. Постачальники відновлюваної енергії тимчасово втратили зв’язок із понад 3000 вітровими електростанціями по всій Німеччині. Як Альянс, ми можемо досягти стійкості через партнерство – допомагаючи нашим близьким партнерам захистити себе. Підтримуючи Україну з її кіберзахистом, ми також захищаємо себе", - додала вона.

Вона зазначила, що саме тому Німеччина надала Україні 10 тис. наземних станцій для супутникової інтернет-системи.

"І ми робимо внесок у кіберпотенціал України, навчаючи персонал із кібербезпеки, як і багато членів Альянсу", - зазначила вона.

Нагадаємо, міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила про впевненість, що Європейський Союз підтримає заявку України на приєднання до блоку на саміті, який розглядається як ключова віха в зусиллях Києва щодо інтеграції з ЄС.

Вона сказала, що Німеччина хоче бачити Україну членом ЄС.

Читайте також: Що буде, якщо США припинить фінансування України, чи здатна Німеччина перехопити лідерство: прогноз WP