Буданов прогнозує, що війна між рф і Україною може не завершитися

 Буданов прогнозує, що війна між рф і Україною може не завершитися

Керівник головного управління розвідки Кирило Буданов прогнозує, що війна між рф і Україною може бути ніколи не завершена юридично.

Про це він сказав у коментарі NV.

"Є такі випадки в історії, коли давні війни між державами юридично так і не завершені. Простий приклад — рф і Японія, після 1945 року вони так і не підписали мирний договір через Північні острови. Цій територіальній проблемі вже понад 70 років. Тому цей сценарій дуже вірогідний і тут, бо у рф значні територіальні апетити щодо України, які стосуються не лише Криму. Звісно ж, ці апетити ніхто не збирається задовольняти", — заявив Буданов.

Відповідаючи на питання "скільки часу рф може вести бойові дії високої інтенсивності?", Буданов назвав фактори, від яких залежатиме майбутнє росії.

"Поки що у рф ще зберігається економічна стійкість. Так, ми спостерігаємо в них масштабну кризу пального, різке подорожчання продуктів харчування (за останні два місяці там двічі підскочили ціни на 15−20%) та інших товарів і послуг. Це все розхитує їхню економіку та соціальну сферу, реальні проблеми вони відчують у 2025 році", — вважає Буданов.

Він додав, що ланцюги виробництва у рф поки що не зруйновані й здатні зберігатися ще не один рік. Буданов каже, що зараз дуже важливо слухати економістів, які моделюють ситуації, враховуючи безліч різноманітних даних.

"Є надія, що 2025 рік стане переломним щодо внутрішніх системних руйнівних змін і процесів у російській державі, суспільстві та економіці. Але це не прогноз, а очікування. Станом на зараз, виходячи з наявних факторів, ймовірність цього є. Але не забуваймо, що ця війна з кожним місяцем глобалізується і породжує нові процеси. Вони також будуть накладатися на ситуацію і сильно змінюватимуть будь-які попередні розрахунки. Це виклик, із яким уже зіткнулися провідні аналітики світу", ­- вважає Буданов.

Нагадаємо, The New York Times писав, що попри запеклі бої та значні втрати, українські командири та солдати-ветерани кажуть, що їхні війська зараз у кращій формі, ніж 12 місяців тому. Але вони усвідомлюють, що війна може тривати ще два роки.

Читайте також: Важко уявити, скільки Україна здатна здійснити наступів, якщо війна триватиме до 2032 року, — Bloomberg