Студенти вимагають звільнення Фаріон з посади викладачки вишу (ФОТО)

Студенти вимагають звільнення Фаріон з посади викладачки вишу (ФОТО)

Студенти університету "Львівська політехніка" сьогодні, 14 листопада, вийшли на мітинг з вимогою звільнити з посади викладачки екснардепку Ірину Фаріон.

Це не перший протест студентів на цю тему, повідомляє "Радіо Свобода".

Вони кажуть, що їхня вимога пов'язана з негативним висловлюванням викладачки на адресу українських військових, які розмовляють російською. Напередодні керівництво університету заявило про створення робочої групи, яка вивчає ситуацію. Там обіцяли оприлюднити висновки 22 листопада.

Суспільне Львів уточнює, що серед учасників мітингу — студенти нацуніверситету “Львівська політехніка”, Львівського національного університету ім. Івана Франка, Коледжу індустрії моди Київського національного університету технологій та дизайну та інші.

На протест вони принесли плакати “Фаріон — геть”, “Ірина Фаріон ганьбить Україну”.

До студентів вийшли представники Львівської політехніки та запросили їхніх представників у адміністрацію. 

Нагадаємо, в інтерв'ю журналістці Яніні Соколовій Фаріон сказала, що російськомовних бійців 3 ОШБр та "Азова" не можна назвати українцями.

"Я не можу назвати їх українцями. Якщо вони не говорять українською мовою – то нехай себе назвуть "руськими". Чому вони такі очманілі? Якщо вони такі великі патріоти – покажіть свій патріотизм", – сказала Фаріон.

Згодом вона зробила пост у Facebook, де назвала російськомовних військових "москворотими".

Омбудсмен Дмитро Лубінець і заступник Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв просять правоохоронні органи перевірити висловлювання екснардепки Ірини Фаріон на предмет вчинення кримінальних злочинів.

Пізніше Фаріон на своїй сторінці у Telegram опублікувала особисті дані українця Максима Глебова, студента з Симферополя, який її підтримує. Після цього його розшукала російська ФСБ і змусила вибачатися на камеру. Подальша доля хлопця невідома.

Лубінець також відреагував на цей вчинок і знову звернувся в СБУ.