Загибель 19 військових на нагородженні: Умєров розібрався, що призвело до трагедії

Загибель військових на Запоріжжі під час нагородження: Умєров розібрався, що призвело до трагедії

Міністр оборони Рустем Умєров повідомив, що в результаті перевірки обставин ракетного удару по 128 бригаді відомо "похвилинно, що і як відбулось".

Умєров заявив, що також "розібралися, що призвело до трагедії і як її можна було уникнути".

"Так – там справді зібрали бійців у дворі будинку, щоб нагородити. Було проігноровано всі правила маскування. Поруч припаркували понад десять автомобілів. В цей час у небі був російський безпілотник-розвідник. Його зафіксували. Повітряну тривогу оголосили по всій області. Військових попередили про сектор, в якому працює ворожий БПЛА. Як тільки зафіксували ракетний пуск, поширили сигнал "ракетна небезпека". На місці нагородження, жодних централізованих безпекових заходів вжито не було", - написав Умєров на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що слідство у цій справі триває, його веде ДБР.

"Усі, хто винен в цій трагедії, понесуть передбачене законом покарання. Я доручаю Генеральному штабу перевірити виконання безпекових протоколів у підрозділах", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, видання "УП" з посиланням на свої джерела у Міністерстві внутрішніх справ і інформацію військових у соціальних мережах повідомило, що 3 листопада військовослужбовців 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади зібрали в прифронтовому селі Запорізької області для нагородження з нагоди дня ракетних військ та артилерії.

Під час цього росіяни завдали удару по скупченню військових. Командування 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади підтвердило удар рф під час урочистостей на Запоріжжі і назвало точну кількість загиблих військових - 19 військових.

На трагічну подію відреагував президент Володимир Зеленський і міністр оборони Рустем Умєров, які повідомили, що проводиться розслідування усіх обставин обстрілу.