В рф з'явився новий "Пригожин": керівник приватної армії розкритикував путіна і "вставання з колін"

В рф з'явився новий "Пригожин": керівник приватної армії розкритикував путіна

Власник приватної армії "Паладін" в рф Георгій Закревський розкритикував російське керівництво, а особливо володимира путіна. Критика путіна була навіть гострішою, ніж це робив за життя керіаник "вагнерів" Євген Пригожин.

На інтерв'ю Закревського звернув увагу український блогер Денис Казанський.

ПВК "Паладін" це не велике угрупування, яке бере участь у війнах в Африці та Сирії. Казанський зазначає, що керівник цієї ПВК був непублічним і немедійним, але після смерті Пригожина усе змінилося. 

Закревський заявив, що нинішня російська влада "не зможе нічого нормально відпрацювати, бо в неї нічого не виходить, і вона постійно бреше". Щобільше, він назвав путіна "так званим президентом" і заявив, що міноборони рф в невдачах армії не винувате, адже підпорядковується саме путіну.

"До чого тут міністерство оборони? Людина ця (путін, - ред.) відповідає за все, що відбувається у країні, тим більше за глобальні речі", - сказав Закревський.

Він нагадав, що в рф "довго розповідали про вставання з колін", але це виявилося брехнею. 

"Немає в нас ніякої економіки, промисловості, ми навіть папір туалетний не виробляємо", - додав він.

Закревський згадав і про марш Пригожина на Москву, заявивши, що в армії рф може виникнути ще більший бунт.

"Чому немає ротації? не тільки тому, що немає ким замінити. А тому, що вони зараз повернуться сюди, побачать усе і "марш справедливості" здаватиметься каплею в море", - вважає він. 

Читайте також: Зеленський про путіна: "Здувся як людина, як політик. Він убив Пригожина"

Нагадаємо, Пригожин загинув унаслідок авіатрощі неподалік Москви 23 серпня рівно через місяць після того, як здійснив марш на Москву і захопив адміністративні установи у Ростові. 30 серпня в адміністрації президента США Джо Байдена натякнули, що Кремль може бути відповідальним за смерть Пригожина.

Розвідувальні джерела у Великій Британії називають імовірним причетним до організації загибелі Пригожина Андрея Авер’янова – керівника підрозділу, який влаштував отруєння сім’ї Скрипалів "Новічком" у Солсбері.

Представник Кремля Дмитро Пєсков називав "брехнею абсолютною" заяви представників західних країн, які стверджують, що Пригожин міг бути убитий "за завданням Кремля".