ООН годуватиме шкільними обідами 60 тис. дітей в 11 областях України

ООН годуватиме шкільними обідами 60 тис. дітей в 11 областях України

Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП ООН) підписала договори з областями задля підтримки щоденних шкільних обідів для понад 60 тис. дітей у 420 школах в 11 областях України.

Про це повідомляє Міністерство освіти.

Упродовж 2023–2024 навчального року ВПП фінансуватиме 30% щоденних гарячих обідів для дітей 1–4 класів у школах Київської, Львівської, Закарпатської, Тернопільської, Хмельницької, Чернігівської, Чернівецької, Черкаської, Миколаївської, Одеської та Полтавської областей.

Зазначається, що кошти, отримані в межах програми, школи спрямують на поліпшення якості харчування або зменшення вартості обідів, яку покривають батьки.

Міносвіти пояснило, що області обирали на підставі низки критеріїв, зокрема рівня продовольчої безпеки, а також кількості внутрішньо переміщених осіб.

ВПП працює в межах української реформи шкільного харчування та в тісній співпраці з Міністерством освіти і науки України, органами місцевого самоврядування і школами.

"Багато дітей в Україні відновлюють очне навчання в регіонах, які постраждали від війни, — сказав Метью Голлінгворт, директор ВПП ООН в Україні. — Ми повністю віддані підтримці цих дітей, їхніх батьків та їхніх шкіл, фінансуючи щоденне харчування, щоб вони були здоровими та зосередженими, а тиск на бюджети їхніх сімей зменшився".

Нагадаємо, Харків став єдиним містом в Україні, де діти навчаються у метрополітені. На п'яти станціях метрополітену — "Перемога", "Університет", "Метробудівників", "Тракторний завод" і "Академіка Павлова" облаштовані 17 кабінетів, а загалом навчатимуться 60 класів. У класах буде по 20 дітей.

Міська влада організовує під'їзд до станцій, безплатно годуватиме дітей, щоб вони не виходили на вулицю. Також з дітьми працюватимуть психологи. В основному у метрополітені навчатимуться учні навчальної школи — це 1-2-3 класи.