ЗСУ підтвердили, що мають успіх на лівому березі Дніпра на Херсонщині: подробиці від ВМС

ЗСУ підтвердили, що мають успіх на лівому березі Дніпра на Херсонщині: подробиці від ВМС

Сили оборони України провели серію успішних дій на лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку. У взаємодії з іншими підрозділами Сил оборони, вдалося закріпитися на декількох плацдармах.

Про це повідомляє Командування морської піхоти Військово морських сил ЗСУ на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Зазначається, що під час боїв російські окупанти зазнали важких втрат у живій силі та техніці.

Зокрема, з початку проведення операції на лівому березі армія рф втратила: особового складу – 1216 вбитими та 2217 пораненими, 24 танки, 89 артилерійських систем та мінометів, 135 одиниць різноманітної автомобільної техніки, 48 одиниць бойових броньованих машин, у тому числі БТР та БМП, 9 РСЗВ, 14 плавзасобів, 15 одиниць спеціальної техніки, 4 командні пункти, 29 складів з боєприпасами, як польових, так і стаціонарних.

"Крім того, зведеним підрозділом РЕБ морської піхоти було нейтралізовано 135 FPV дронів та 5 БПЛА оперативно-тактичного рівня. Українські морські піхотинці здійснюють вогневі ураження на лівобережжі Херсонщини та проводять дії з метою знищення ворога", - йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, 13 листопада російське військове командування оголосило "про перегрупування у Херсонській області" і перекидання військ на інші позиції, що фактично означає відступ з лівого берега Дніпра. Це повідомлення розповсюдили усі державні ЗМІ рф, але невдовзі його анулювали.

Рік тому російська армія була змушена відступити з Херсона та облаштовувати оборонні позиції на лівому (східному) березі Дніпра. Тоді рф також не визнавала, що залишає ці українські території.

11 листопада Україна святкувала звільнення Херсона від російської окупації.