росія на війні в Україні "поклала" до 400 тис. своїх солдатів, — The Guardian

Росія на війні в Україні "поклала" до 400 тис. своїх солдатів і втрачає по тисячі щодня, — The Guardian

Наразі росія зазнала втрат у війні в Україні від 300 тис. до 400 тис. убитими та пораненими, а під час найважчих боїв під Авдіївкою вона втрачає від 500 до 1000 солдатів на день.

Про це пише The Guardian з посиланням на західних офіційних осіб.

Чиновники на умовах анонімності все ж визнали, що контрнаступ України на Запорізькому напрямку по суті завершився, хоча ймовірно "три бригади" переправилися через Дніпро під Херсоном.

"Жодна сторона не здатна здійснити рішучу операцію на суші", — сказав один з офіційних осіб, зазначаючи, що після цього буде "тривалий конфлікт", у якому довгострокова військова допомога США та Європи буде мати вирішальне значення.

Значні сили, описані як три бригади, зайняли позицію через Дніпро, яку росіяни виявилися нездатними витіснити, хоча, за словами західних чиновників, незрозуміло, скільки бронетехніки українські військові змогли переправити через річку.

"Але, попри успіх на перехресті річки, чиновники очікують, що Україна, швидше за все, зможе досягти лише поступового прогресу, подібного тому, що був влітку на південь від Оріхова та Великої Новосілки", - пише видання.

Нагадаємо, згідно з даними Генштабу ЗСУ станом на 17 листопада загальні бойові втрати противника з 24 лютого 2022 року орієнтовно склали 316 тис. 760 особового складу.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний припускав, що він може зупинити росію, знекровивши її війська. Зараз він визнає, що це була його помилка.

"Це була моя помилка. росія втратила щонайменше 150 тисяч загиблих. У будь-якій іншій країні такі жертви зупинили б війну. Але не в росії, де життя дешеве і де орієнтиром путіна є перша та друга світові війни, у яких росія втратила десятки мільйонів", - сказав Залужний в інтерв'ю The Economist.