У НКРЕКП прокоментували інформацію про підвищення цін на електроенергію для населення

У НКРЕКП прокоментували інформацію про підвищення цін на електроенергію для населення

Підняття цін на електроенергію для населення з 1 січня 2024 року не буде.

Відповідну заяву зробили в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Регулятор відреагував на інформацію, поширену деякими телеграм-каналами, про те, що вартість електричної енергії для населення може збільшитися на 15%, а ціни на електроенергію для населення підвищать з 1 січня наступного року.

Наголошується, що такі повідомлення є «вирваними з контексту» та «спотворили сказане» головою НКРЕКП Костянтином Ущаповським в інтерв’ю інтернет-виданню «Економічна правда».

Зазначене інтерв’ю вийшло 17 листопада 2023 року під заголовком «Чому треба готуватися до підвищення цін на електроенергію».

«У ньому К. Ущаповський заявив таке: «Моя особиста думка, що до успішного завершення осінньо-зимового сезону не може бути й мови про підвищення тарифів», - зауважили в НКРЕКП.

«Чітка позиція Регулятора полягає в тому, що питання про підвищення тарифів для населення на електроенергію до кінця проходження опалювального періоду наразі не стоїть. Звертаємось до всіх представників засобів масової інформації у своїх матеріалах більш уважно використовувати тези та інформацію щодо цього соціально чутливого питання», - йдеться у повідомленні комісії.

Нагадаємо, Зеленський сказав, чому росія досі не почала бити ракетами по енергетиці України.