“Допомога Україні – інвестиція у власну безпеку”, – Байден

“Допомога Україні – інвестиція у власну безпеку”, – Байден

США допомагає Україні зброєю та економічно, щоб війна не поширилася далі.

Про це йдеться у статті президента США Джо Байдена у Washington Post.

“З двох світових війн минулого століття ми знаємо, що коли агресія в Європі залишається без відповіді, криза не вигорає сама собою. Це безпосередньо втягує Америку. Тому наша відданість Україні сьогодні – це інвестиція у власну безпеку. Це запобігає ширшому конфлікту завтра”, – сказано у повідомленні.

У статті також зазначено, що США утримує свої війська від цієї війни, підтримуючи українців, які захищають свою свободу та батьківщину: “Ми надаємо їм зброю та економічну допомогу, щоб зупинити прагнення Путіна до завоювання, перш ніж конфлікт пошириться далі”.

При цьому повідомляється, що до допомоги США Україні приєдналися понад 50 країн.

“Наші партнери несуть значну частину економічної відповідальності за підтримку України. Ми також побудували сильнішу та об’єднанішу НАТО, яка посилює нашу безпеку завдяки силі наших союзників, водночас чітко даючи зрозуміти, що ми будемо захищати кожен дюйм території НАТО, щоб стримати подальшу російську агресію. Наші союзники в Азії також підтримують Україну та притягують Путіна до відповідальності, оскільки вони розуміють, що стабільність у Європі та Індійсько-Тихоокеанському регіоні невід’ємно пов’язані”, – йдеться у статті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ухвалення нової допомоги США для України ризикує відтягнутися до середини грудня, а може, й довше.