Зеленський готовий обговорити мирний план Трампа

Зеленський готовий обговорити мирний план Трампа

Президент Володимир Зеленський заявив, що готовий обговорити мирний план експрезидента США Дональда Трампа, але Україна "не віддасть росії Донбас та Крим".

Про це Зеленський сказав в інтерв'ю Fox News.

Він зауважив, що готовий обговорити з Трампом його пропозиції щодо перемир'я між рф та Україною, відповідаючи на питання про те, чи він готовий зустрітися з Трампом.

"Якщо він має чіткий план миру, він може поділитися ним зі мною. Так, ми можемо зупинити цю війну, якщо віддамо росії Донбас і Крим. Я думаю, наша країна не буде готова до такого мирного плану. Це не мирний план", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, Дональд Трамп неодноразово обіцяв "за 24 години" домогтися мирної угоди між росією та Україною. Нещодавно Трамп, який має намір стати знову президентом США, сказав, що "ще до інавгурації врегулює війну між росією та Україною".

Зеленський і раніше закликав Трампа публічно поділитися своїми мирними планами, якщо у нього є спосіб покласти край війні між Україною та росією.

Також Зеленський запрошував Трампа відвідати Україну, але той відмовився, заявивши, що "зараз, коли президентом є Байден, це буде недоречно".

У вересні в ефірі NBC "Meet the Press" Трампа запитали про те, чи дозволить завершення війни путіну зберегти українську землю, яку він захопив, Трамп сказав: "Ні, ні. Я б уклав справедливу угоду для всіх. Ні, я б зробив це справедливо".