Російський топ-політик Миронов всиновив викрадену з України 10-місячну дівчинку, — ЗМІ

Російський топ-політик Миронов всиновив викрадену з України 10-місячну дівчинку, — ЗМІ

Керівник партії "Справедлива росія" Сергій Миронов та його нова дружина Інна Варламова всиновили викрадену з України дитину та поміняли їй особистість.

Про це пише російське видання "Важные истории".

У розпорядженні редакції опинилися документи про те, що 70-річний Миронов та його 55-річна дружина усиновили вивезену з України дитину. 10-місячна дівчинка Маргарита Прокопенка перебувала у дитячому будинку у Херсоні під час окупації міста російською армією. Звідти її вивезли до росії та таємно змінили ім'я та громадянство: так вона стала росіянкою Мариною Мироновою.

"Це перший документально доведений випадок усиновлення української дитини російським політиком такого рангу. За словами опитаних юристів, з погляду міжнародного права, це може кваліфікуватися як військовий злочин і вважається геноцидом", - йдеться у статті.

Видання зазначає, що подружжя Миронов і Варламова вивезли з Херсона у Москву двох дітей: 10-місячну Маргариту і дворічного Іллю Ващенко. У статті зазначається, що це відбулося за два місяці до того, як Херсон звільнила українська армія.

Редакція зазначає, що Маргариту всиновили у грудні 2022 року.

"Їй було трохи більше року. На прохання усиновлювачів особисті дані дитини можна змінити, що було зроблено: дівчинка стала Мариною Сергіївною Мироновою. Їй поміняли не лише ім'я та батьків, а й місце народження: замість українського Херсона – підмосковний Подільськ", - йдеться у статті.

Знайоме з ситуацією Маргарити та Іллі джерело повідомило редакції, що біологічна мати Маргарити позбавлена батьківських прав, а батько помер, проте дівчинка має інших родичів.

"Доля Іллі до кінця невідома. Лише через рік після депортації у вересні 2023 року він отримав нове свідоцтво про народження. З нього випливає, що Ілля знаходиться у Московській області", - зазначається у статті.

Нагадаємо, російський диктатор володимир путін і російська уповноважена з прав дитини Марія Львова-Белова вже мають один ордер на арешт від Міжнародного кримінального суду, пов'язаний з викраденням українських дітей з окупованої території. Львова-Белова всиновила українського 17-річного хлопчика Пилипа Головню, якого незаконно вивезли окупанти з Маріуполя.

Саме через це путін уникає поїздок у країни, які ратифікували Римський статут і можуть арештувати його на своїй території, керуючись зобов'язаннями перед МКС. 

Читайте також: Росія планувала заморити Україну голодом ще до вторгнення: путіну загрожує ордер на арешт, — Independent