Генсек НАТО оцінив можливість продовження поставок зброї з США в Україну

Генсек НАТО оцінив можливість продовження поставок зброї з США в Україну

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що "впевнений", що США продовжуватимуть поставки зброї в Україну, попри політичну блокаду у Вашингтоні.

Про це повідомляє AFP.

США надали понад 40 мільярдів доларів допомоги Україні з моменту вторгнення росії та пообіцяли підтримувати Київ стільки, скільки буде потрібно.

Але опозиція республіканців поставила під сумнів майбутнє допомоги США.

"Я впевнений, що Сполучені Штати продовжуватимуть надавати підтримку, тому що це в інтересах безпеки Сполучених Штатів і це також відповідає тому, про що ми домовилися", — сказав Столтенберг на зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО в Брюсселі.

"Я закликаю союзників і союзників також віддані продовженню надання підтримки", — сказав Столтенберг, вказавши на 10 мільярдів євро, які нещодавно пообіцяли виділити Німеччина та Нідерланди.

"Хоча лінія фронту не так сильно просунулася, українці змогли завдати великих втрат російським військам", - нагадав він.

Нагадаємо, прихильники України у Конгресі ведуть важку боротьбу за пакет у $61 млрд, доля якого зараз заплуталася в партійній боротьбі.

У Пентагоні зізналися, що пакети військової допомоги для України стають і ставатимуть меншими, оскільки Конгрес досі не ухвалив закон адміністрації президента Джо Байдена про додаткове фінансування України.

Повідомлялося, що голосування за пакет може відбутися 4 грудня, або пізніше.