Неназвана країна НАТО замовила для України десятки тисяч артилерійських снарядів на 142 млн євро

Компанія Rheinmetall оголосила про масштабне замовлення артилерійських снарядів для України

Компанія Rheinmetall виграла масштабне замовлення на підтримку України артилерійськими боєприпасами. Дюссельдорфському технічному підприємству доручено поставити Києву артилерійські снаряди на суму близько 142 млн євро.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

"Замовлення охоплює десятки тисяч повних 155-мм артилерійських снарядів, включаючи снаряд, запал (для заряду вибухової речовини), порох і капсуль (для запалювання пороху). Замовником є ​​країна-партнер НАТО, яка задекларувала намір підтримати Україну в її оборонній боротьбі ефективною довгостроковою військовою допомогою", - йдеться у повідомленні, але країна не називається.

Зазначається, що снаряди вироблятиме Rheinmetall Expal Munitions, нещодавно придбана іспанська дочірня компанія групи.

"Боєприпаси будуть поставлені в 2025 році. Виробництво і поставка близько 40 000 патронів для України з попереднього замовлення вже має відбутися в 2024 році", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц і прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 24 жовтня оголосили про створення нового спільного підприємства між концерном Rheinmetall і українським оборонним підприємством "Укроборонпром".

У в середині жовтня 2023 року уряд Німеччини розмістив Rheinmetall замовлення на понад 100 000 патронів калібру 155 мм, призначених для України – знову від Rheinmetall Expal Munitions – а також додаткові снаряди DM 121 фугасної дії.