Байден готовий на значні поступки республіканцям заради ухвалення допомоги Україні, - Reuters

Байден готовий на значні поступки республіканцям заради ухвалення допомоги Україні, - Reuters

Адміністрація Байдена розглядає можливість підтримати нові обмеження щодо мігрантів, щоб забезпечити ухвалення допомоги для України та Ізраїлю.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на свої джерела.

Білий дім і Конгрес США, за тиждень до від’їзду законодавців на різдвяні канікули, намагаються укласти угоду, яка передбачала б надання військової допомоги двом країнам-союзникам і водночас перешкоджала нелегальній імміграції через американо-мексиканський кордон.

Республіканці відмовилися схвалити збільшення фінансування України без додаткових заходів щодо скорочення рекордної кількості мігрантів, які намагаються нелегально перетнути кордон США.

Байден заявив у середу, що він готовий піти на значні поступки щодо безпеки кордону, оскільки республіканці в Сенаті відхилили пакет допомоги.

Джерело, обізнане з цим питанням, повідомило агентству Reuters, що Білий дім був відкритий для підвищення стандартів для первинної перевірки міграції.

За словами джерела, адміністрація Байдена також розгляне певну форму положення про "безпечну третю країну", яка відмовлятиме у наданні притулку мігрантам, які проходять через іншу країну на шляху до США.

Іншим можливим пунктом домовленості може бути розширення процесу швидкої депортації. За словами джерела, цей орган буде діяти по всій країні, а не на кордоні.

Нагадаємо, 6 грудня після скандалу і криків на таємному брифінгу, республіканці у Сенаті США заблокували процедурне голосування за розгляд законопроекту про допомогу Україні. Пакет загальною вартістю $110 млрд включає $61 млрд для України, а також кошти для Ізраїлю, допомогу Газі та комплект заходів щодо зміцнення кордонів США.

Але республіканці вимагають більш рішучих реформ у правилах надання притулку та контролю над імміграцією, що ускладнило переговори з демократами. Зазначимо, що це питання є однією з передвиборчих обіцянок Дональда Трампа.