Аналітики ISW припускають, що кремль встановив дедлайн для захоплення Авдіївки та Куп’янська

Аналітики ISW припускають, що кремль встановив дедлайн для захоплення Авдіївки та Куп’янська

російська армія, можливо, отримала завдання захопити Авдіївку та Куп’янськ до президентських виборів у рф, які відбудуться у березні наступного року.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), пише Укрінформ.

За даними аналітиків, "кремль, можливо, доручив російським військовим захопити Авдіївку та, можливо, Куп’янськ, до березня 2024 року", щоб посприяти успіху володимира путіна на президентських виборах.

На думку аналітиків, оголошення путіна про висування своєї кандидатури на посаду президента у військовій обстановці "вказує на те, що його кампанія може зосередитися на війні росії в Україні більше, ніж раніше оцінював ISW".

Як вважають експерти, у такий спосіб путін підстрахувався на випадок, якщо російська армія не вкладеться у визначений їй дедлайн.

Аналітики Інституту вважають, що кремль використовує заяву путіна для переконання великої групи виборців у тому, що російські військові підтримують чинного президента.

путін оголосив, що балотуватиметься в президенти на виборах 2024 року в розмові з російськими військовослужбовцями після вручення медалей "золота зірка" у великому кремлівському палаці 8 грудня.

Нагадаємо, NYT писав, що битва за Авдіївку стала чи не найдорожчою для росії у війні в Україні.