Угорські перевізники долучаться до протестів на українському кордоні

Угорські перевізники долучаться до протестів на українському кордоні

У понеділок, 11 грудня, угорські перевізники розпочнуть демонстрацію біля пункту пропуску «Захонь – Чоп», як це зробили польські та словацькі водії вантажівок останніми тижнями. Угорська поліція санкціонувала ці протести.

Про це повідомляє Асоціація угорських автомобільних перевізників.

В Асоціації зазначили, що метою демонстрації є “привернення уваги Європейської комісії та уряду Угорщини до серйозного впливу на ринок угоди між Європейським Союзом та Україною”. Перевізники вимагають негайного перегляду угоди та відновлення ліцензійних квот в українсько-угорських перевезеннях, а також ефективного та інтенсивного офіційного контролю українських перевізників.

“Асоціація угорських автомобільних перевізників розуміє відчай постраждалих підприємств і висловлює солідарність з колегами, які потрапили в біду, і постраждалими підприємствами-членами. Ми погоджуємося з висловленими проханнями. Щоб вирішити проблему, Асоціація використовує всі наявні в її розпорядженні засоби… Ми виступаємо за ефективний та інтенсивний офіційний контроль українських перевізників та їхніх транспортних засобів, а також внутрішніх вантажно-розвантажувальних пунктів з метою відсіювання несанкціонованої діяльності”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що благодійні та неурядові організації, що надають військову допомогу українським збройним силам, зіткнулися з затримками на кілька тижнів із критично важливими поставками безпілотників, електроніки та пікапів через протести польських далекобійників на кордоні.