США допоможуть Україні побудувати силу, яка зможе відбити російську агресію в наступні роки, — Остін

США допоможуть Україні побудувати силу, яка зможе відбити російську агресію в наступні роки, — Остін

США разом із союзниками мають намір допомогти Україні побудувати майбутню силу, яка зможе відбити російську агресію в наступні роки.

Про це сказав голова Пентагону Ллойд Остін напередодні виступу президента України Володимира Зеленського в Національному університеті оборони США.

"Разом із нашими союзниками та партнерами ми сповнені рішучості допомогти Україні консолідувати та розширити її досягнення на полі бою, а також побудувати майбутню силу, яка зможе відбити російську агресію в наступні роки", - заявив він.

Остін процитував американського громадського діяча Мартіна Лютера Кінга, який одного разу сказав, що "Кінцева міра людини полягає не в тому, де вона перебуває в моменти комфорту та зручності, а в тому, де вона стоїть у часи викликів і суперечок".

"Ми живемо саме в такий час. І ми всі повинні визначитися, де ми стоїмо. Тому ми сповнені рішучості допомогти Україні боротися за захист своєї території та своїх громадян", - додав він.  

"Якщо ми сьогодні не протистоїмо агресії Кремля, якщо ми не стримаємо інших потенційних агресорів, ми лише спричинимо ще більше агресії, більше кровопролиття та більше хаосу... Америка буде більш безпечною, якщо ми дамо зрозуміти потенційним агресорам у всьому світі, що вони не можуть вирішувати, які країни жити, а які померти. Зараз, попри свої злочини та його ізоляцію, путін все ще вірить, що він може пережити Україну та Америку. Але він помиляється", - підкреслив Остін.

Нагадаємо, американські та українські військові лідери шукають нову стратегію, яку вони могли б почати виконувати на початку наступного року на війні проти рф. Сполучені Штати посилюють особисті військові консультації, які вони надають Україні, відправляючи до Києва "тризіркового генерала" Пентагону, який проведе значний час на місці. Американські та українські військові офіцери кажуть, що сподіваються опрацювати деталі нової стратегії наступного місяця під час серії військових навчань, які планується провести у Вісбадені, (Німеччина).