Працівникам медзакладів Луганщини, які три місяці не отримували виплати, нарахували зарплату

Працівникам медзакладів Луганщини, які три місяці не отримували виплати, нарахували зарплату

Медпрацівникам Луганщини виплатили заробітну плату за вересень-листопад 2023 року в усіх релокованих установах.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

За інформацією, реалізували це за рахунок залишків коштів за пакетами Національної Служби Здоров’я та коштів місцевих бюджетів. Втім, зауважують у ЛОВА, питання фінансового забезпечення луганських медиків на 2024 рік залишається відкритим.

“70% наших медиків евакуювалися з тимчасово окупованих територій і нині надають кваліфіковану допомогу ВПО в повному обсязі по всій країні. Але спостерігається дефіцит кадрів. Ми маємо зберегти наших лікарів, адже вони хочуть працювати та готові повертатися після деокупації. Тому питання фінансового забезпечення закладів охорони здоров’я для нашого регіону є пріоритетним”, – зазначив керівник ЛОВА Артем Лисогор.

За його словами, пропозиції щодо можливих шляхів вирішення цієї ситуації передали й наразі вони опрацьовуються Кабміном.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що внаслідок фактичного припинення Національною службою здоров'я фінансування медзакладів за пакетом збереження кадрового потенціалу, з 1 вересня 2023 року 21 медичний заклад Луганської області не отримав кошти за умовами договору з НСЗУ.