Кремль повертається до риторики про "розділення України", — ISW проаналізував слова путіна

Кремль повертається до риторики про "розділену Україну", — ISW проаналізував слова путіна

Американський інститут війни (ISW) проаналізував виступ російського диктатора володимира путіна і його відповіді на пресконференції, які стосувалися України і війни рф в Україні.

ISW пише, що Кремль не виключає анексії або додаткових захоплень українських територій.

"Схоже, що Кремль повертається до експансіоністської риторики, яка спостерігалася востаннє перед повномасштабним вторгненням щодо "розділеної України", яка відкидає ключові компоненти українського суверенітету та територіальної цілісності та включає заявлений намір окупації та анексії додаткової української території", - йдеться у звіті

ISW зазначає, що ця риторика "не встановлює обмежень для подальшої російської експансії та може бути спрямована на те, щоб дозволити путіну запровадити нові територіальні цілі в Україні, коли він вважатиме за потрібне".

"путін, зокрема, повторив цю загострену експансіоністську риторику, заявивши, що росія історично контролювала весь Чорноморський регіон і що весь регіон, як і Крим, не має нічого спільного з Україною", - зазначається у звіті.

Крім того, ISW вважає, що путін використав пресконференцію, щоб обговорити свої цілі в Україні, конкретні оперативно-тактичні ситуації на фронті та конкретні занепокоєння російських військовослужбовців і волонтерів набагато публічніше та триваліше, ніж у своїх попередніх заявах про війну з початку повномасштабного вторгнення в Україну.

"Бажання путіна зосередити значну частину події на війні в Україні свідчить про підвищену впевненість у його здатності звернутися до російської громадськості на цю тему, що може свідчити про його власну особисту впевненість у перспективах росії в Україні після відносно успішної російської оборони, операції в західній Запорізькій області та сприйнятне для рф коливання підтримки України Заходом", - йдеться у звіті

Водночас, констатує американський інститут війни, путін не запропонував новий підхід до війни, не описав, як росія збирається досягти перемоги в Україні, і не уточнив, якою буде перемога росії.

Нагадаємо, 14 грудня російський диктатор володимир путін заявив, що мир в Україні наступить, коли його окупаційна армія виконає всі завдання "сво" - так в рф називають розв'язану війну. Таким чином він дав зрозуміти, що не збирається найближчим часом вести переговори і припиняти війну.

Читайте також: Влада рф має намір продовжувати війну до 2026 року і захопити Харків та Дніпро, — BILD