Українців у Німеччині не змушуватимуть до військової служби у ЗСУ: "Не буде такого"

Українців у Німеччині не змушуватимуть до військової служби у ЗСУ: "Не буде такого"

Українцям у Німеччині не варто боятися примусової військової служби на батьківщині.

Про це сказав федеральний міністра юстиції Марко Бушманн, повідомляє Zeit.

"Не буде такого, щоб ми зараз змушували людей проходити військову службу чи призов проти їхньої волі", – сказав він.

"Я не можу уявити, оскільки наша Конституція передбачає, що ніхто не повинен служити зі зброєю проти їхньої волі для німецьких громадян, що ми можемо змусити людей з інших країн робити це", - наголосив Бушман.

"Ми намагаємося, щоб більше людей з України влаштувалися на роботу, а менше жили на гроші громадян", – додав він. 

Нагадаємо, у Німеччині Федеральне міністерство праці та Федеральне агентство зайнятості впроваджують низку заходів з метою прискорення процесу інтеграції українських біженців. Зазначається, що це й процес передусім стосується працевлаштування, у ФРН вважають, що саме робота сприятиме і підвищенню мовних навичок і інтеграції у німецьке суспільство.

Також нагадаємо, що міністр оборони Рустем Умєров в інтерв'ю WELT TV, "Bild" і "Politico" сказав, що "українців призовного віку від 25 до 60 років у Німеччині та інших країнах потрібно попросити з’явитися до призовних пунктів Збройних сил".

WELT пише, що Умєров дав зрозуміти, що будуть санкції, якщо хтось не виконає цю вимогу. "Ми все ще обговорюємо, що буде, якщо вони не приїдуть добровільно", — сказав Умєров.

Пізніше начальник управління преси та інформації Міноборони Ілларіон Павлюк сказав, що "журналісти змістили акценти": "Міністр у цілому говорив журналістам про рекрутинг і необхідність донести до українців за кордоном, як важливо їм приєднатися до війська. Ніяких обговорень механізмів призову до лав ЗСУ з-за кордону на порядку денному немає".