Посол Німеччини в росії: путін не бажає переговорів щодо України

Посол Німеччини в росії: путін не бажає переговорів щодо України

Президент рф володимир путін жодним чином не змінив свого ставлення до війни проти України та абсолютно не прагне до переговорів.

Про це посол Німеччини в росії Александер Ламбсдорфф заявив в інтерв'ю виданням мережі Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND), пише DW.

За словами Ламбсдорффа, "путін щойно ще раз підтвердив свої військові цілі, він узагалі не бажає вести переговори". Немає жодних приводів припускати, що після президентських виборів у Росії 2024 року путін може змінити своє ставлення, вважає німецький дипломат.

Як вважає посол, "жодних розломів у путінській системі" наразі не помітно, й немає жодних ознак того, що здоров'я кремлівського лідера "може бути не в найкращому стані".

Підстав для того, що путін може бути кимось замінений, не спостерігається, й варто розраховувати на те, що його знову переоберуть на президентський пост, каже Ламбсдорфф.

Водночас він вважає, що західні санкції щодо росії дієві, а подальше посилення санкцій ЄС могло б бути ефективним, але це не "вимикач світла".

"Ви не можете запровадити санкції та в той самий момент змінити поведінку сторони, яка підпадає під них", - сказав посол.

Однак штрафні заходи призначені для того, щоб "максимально підвищити ціну за певні дії", й у випадку з росією можна вважати доведеним, що так і відбувається, підкреслює дипломат.

Крім того, за словами Ламбсдорффа, спостерігається обережний відхід жителів рф від підтримки війни, на зміну якій приходить "нечітке прагнення до миру" й повернення до нормального життя. Про що, на його думку, свідчать соцопитування. росіян турбує інфляція та обмеження можливості пересуватися світом через санкції, що посилює ці тенденції, каже посол.

Нагадаємо, кремль повертається до риторики про "розділення України".