Блокада кордонів: “Укрпошта” вперше за 20 років доставила міжнародні посилки залізницею

Блокада кордонів: “Укрпошта” вперше за 20 років доставила міжнародні посилки залізницею

У Київ уперше з 2002 року прибув потяг з міжнародними посилками.

Про це повідомляє "Укрпошта".

“Укрпошта" та Національна пошта Естонії у співпраці зі словацькою компанією Interport та Укрзалізницею впроваджують нове логістичне рішення для доставки імпортної міжнародної пошти в Україну. Вперше з 2002 року ми прийняли міжнародну пошту через транспортування вантажними залізничними вагонами”, - зазначили у компанії.

У першій тестовій доставці в Україну залізницею прибули 3 вагони із майже 80 тисячами посилок клієнтів зі світових маркетплейсів.

“Тепер блокади на кордонах із Польщею та Словаччиною і значні черги на відкритих автомобільних пунктах пропуску не впливатимуть на доставку міжнародні замовлення. На відміну від автомобільних шляхів, залізницею посилки долають кордон за 1 добу “, - пояснили в "Укрпошті".

Нагадаємо, польські перевізники з 6 листопада почали страйк на кордоні з Україною, заблокувавши три пункти пропуску для проїзду вантажівок.

28 листопада міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик надіслав листа віцепрем’єру Олександру Кубракову, в якому закликав Україну виконати вимоги польських протестувальників. Вони вимагають: запровадження комерційних дозволів для українських компаній на перевезення вантажів, за винятком гуманітарної допомоги та товарів для української армії, призупинення дії ліцензій для компаній, які були створені після початку війни в Україні, та проведення їхніх перевірок.

18 грудня лідер польських протестувальників-перевізників у Люблині Рафал Меклер заявив про початок нового етапу блокування українського кордону.