Харківська ОВА розповіла, наскільки ймовірний сухопутний наступ рф на Харків 15 січня

Харківська ОВА розповіла, наскільки ймовірний сухопутний наступ рф на Харків 15 січня

Керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов прокоментував статтю британського видання The Telegraph щодо повторного наступу окупантів на Харків.

Він наголосив, що концентрації військових підрозділів ворога на кордоні не зафіксували.

Водночас Синєгубов нагадав, що рф "дійсно здійснює безпрецедентні масовані обстріли населених пунктів поблизу кордону – Липці та сусідні села".

"За останні два дні війська рф випустили по цим населеним пунктам десятки ракет С-300. Зафіксовані влучання в житлові будинки, інші об'єкти цивільної інфраструктури", - сказав він.

Водночас Синєгубов наголосив, що для того, щоб говорити про будь-який наступ чи плани ворога, він має сконцентрувати свої військові підрозділи в тому чи іншому напрямку.

"Наразі такої концентрації немає. Проте, ситуація може змінюватися щохвилини і ми, звичайно, уважно стежимо за цим. Ми розуміємо, що ворог від своїх намірів щодо можливого відбиття територій, які він втратив восени 2022 року, а також щодо міста Харкова, не відмовився. Маємо бути готові завжди", - наголосив він.

Нагадаємо, видання The Telegraph з посиланням на свої джерела в ЗСУ повідомило, що російські війська можуть планувати посилити повітряні атаки цими вихідними, щоб збігтися з Різдвом у росії, яке відзначається 7 січня.

"Джерело додало, що сухопутний наступ може розпочатися незабаром після цього, можлива дата його початку – 15 січня", - пише The Telegraph.