Наслідки ракетної атаки рф на Україну: люди під завалами, влучання у житлові будинки і ТРЦ (ФОТО)

Наслідки ракетної атаки рф на Україну: люди під завалами, влучання у житлові будинки і ТРЦ (ФОТО)

Армія рф вранці, 8 січня, здійснила масовану ракетну атаку на Україну. Вибухи лунали у Кривому Розі, Запоріжжі, у Харкові та на Харківщині і на Хмельниччині.

Як повідомляли Повітряні сили, в рф під ранок злетіли 11 бомбардувальників ТУ-95мс і чотири МіГ-31К, перші пуски ракет відбулися близько 6 ранку.

Керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що окупанти завдали мінімум чотири удари по Харкову.

За його інформацією, у місті Зміїв Чугуївського району зафіксоване влучання у приватний будинок.

“Медики надають допомогу двом постраждалим, за попередніми даними, під завалами перебувають ще дві людини. Екстрені служби працюють на місці”, – повідомив він і опублікував фото.

Також Синєгубов додав, що артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали понад 15 населених пунктів Харківщини, зокрема: Уди Богодухівського району; Козача Лопань Харківського району; Вовчанськ Чугуївського району; Потихонове, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Табаївка Куп'янського району.

Авіаційних ударів рф зазнали Синьківка, Петропавлівка, Берестове Куп'янського району. 

Мер Харкова Ігор Терехов написав, що цього ранку рф била по промисловим обʼєктам міста.

"Є пожежа та на цей момент одна постраждала жінка. Пожежу вже гасять наші рятівники, з пораненою працюють медики", - додав він.

Голова Запорізької ОВА Юрій Малашко повідомив, що о 07:00 Запоріжжя прокинулося від ракетного удару росіян.

“Внаслідок комбінованої атаки крилатих та балістичних ракет з різних напрямків у обласному центрі пролунало загалом п’ять вибухів. Наразі відомо про влучання ракет у житлові райони – на відкриті території та поруч із будинками. Внаслідок ракетної атаки станом на 08:00 відомо про двох постраждалих – чоловіка та жінку. Інформація попередня та може доповнюватися”, – додав він.

На місцях ударів працюють оперативні та рятувальні служби.

Місцеві пабліки Кривого Рогу повідомляють, що російська ракета влучила у ТРЦ.

Керівник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак заявив, що у Новомосковську внаслідок обстрілу виникла пожежа, але її вже локалізували.

"Вибуховою хвилею перевернуло маршрутку, що проїжджала повз. Пошкоджені три адмінбудівлі, дві заправки, п'ятиповерхівка, авто. У місті, попередньо, 24 постраждалих. З них п'ятеро – діти. Хлопчики 4 і 8 років. Та дівчата 11, 16 та 17 років. Всі у лікарні в стані середньої тяжкості", - йдеться у його повідомленні.

Лисак зазначив, що у Кривому Розі крім ТРЦ ракета пошкодила понад два десятки приватних будинків. 58-річний чоловік отримав осколкові поранення.

Ліквідують наслідки атаки і у Лозуватській громаді Криворізького району. Там також є влучання. Загинула 62-річна жінка. Зруйнована приватна оселя. 

Хмельницька ОВА повідомила, що внаслідок атаки рф в області пролунало щонайменше шість вибухів.

"На місцях ударів працюють оперативні та рятувальні служби. Зберігайте спокій та утримуйтесь від фото- відеофіксування наслідків прильотів, допоки працюють екстренні служби. Деталі згодом", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Командувач Об'єднаних збройних сил України генерал-лейтенант ЗСУ Сергій Наєв попередив про гостру нестачу боєприпасів для захисту України від російських ракетних обстрілів.

Він зазначив, що у середньостроковій та довгостроковій перспективі Україні "природно потрібна допомога західних країн для поповнення запасів ракет. Йдеться "насамперед про більшу кількість боєприпасів".