Як в Україні готують інфраструктуру для інтеграції F-16: аеродроми, ППО, обслуговування

Як в Україні готують інфраструктуру для інтеграції F-16: аеродроми, ППО, обслуговування

В Україні готують інфраструктуру під інтеграцію винищувача F-16 у систему оборони, зокрема перевіряють аеродроми.

Про це повідомив генерал-лейтенант, перший заступник міністра оборони Олександр Павлюк.

За його словами, робота з інтеграції F-16 у загальну систему Сил оборони України одночасно триває як всередині України, так і в межах наших спільних з партнерами зусиль в рамках діяльності міжнародної Коаліції військово-повітряних сил.

"Працюємо над упровадженням до кінця 2024 року "Швидкого треку". В його межах проведено оцінку аеродромів для багатоцільових винищувачів. Також наші льотчики та інженери проходять навчання на F-16 з серпня 2023 року за широким набором програм. Всередині України триває складна та кропітка робота щодо підготовки інфраструктури, її захисту, в тому числі засобами ППО та з низки інших питань", - зазначив Павлюк.

Він зауважив, що підготовка на території України відбувається в умовах постійного використання аеродромної інфраструктури, інженерів та льотного персоналу для виконання бойових завдань.

Нагадаємо, у серпні в Нідерландах президент Володимир Зеленський заявив, що країна передасть Україні 42 літаки F-16. До цього долучиться Данія, яка обіцяла передати ще 19 винищувачів.

Читайте також: Як винищувачі F-16 можуть змінити повітряне поле бою України, — аналіз від Reuters
 

Газета Berlingske повідомляла, що постачання в Україну винищувачів F-16 з Данії затримується на пів року у зв'язку з низкою факторів. Але у Повітряних силах України наголосили, що не отримували такої інформації від міноборони Данії, а видання використало у повідомленні анонімні джерела.