На заході України будують завод з відновлення німецького озброєння і танків Leopard 1

На заході України будують завод з відновлення німецького озброєння і танків Leopard 1

Німецька оборонна компанія FFG (Flensburger Fahrzeugbau GmbH) на заході України будує ремонтний центр для відновлення низки зразків німецького озброєння та військової техніки, що є на озброєння Сил оборони України.

Про це повідомив член Комітету з питань оборони Німеччини депутат Бундестагу Маркус Фабер у соцмережі X.

"Компанія будує ремонтний центр для бронетехніки, яка потребує ремонту, наприклад тієї, яку вона постачала - Leopard 1", - повідомив Фабер.

Defens Express пише, що ймовірно йдеться про весь перелік озброєння, компетенції з ремонту якого має FFG, зокрема інженерні машини Wisent 1, 2A1 Dachs та пускові IRIS-T.

"Зокрема варто згадати, що на зберіганні у FFG перебувало 99 танків Leopard 1A5DK, які зрештою мають потрапити на озброєння ЗСУ", - зазначає мілітарі-видання.

"Для України це величезне підвищення ефективності, оскільки в майбутньому більше не буде потреби у дорогих і трудомістких перевезеннях за кордон, а Збройні Сили зможуть навчати своїх механіків безпосередньо на місці", — зазначає Фабер.

І також окремо відзначає, що "візит на місці демонструє, що німецькі податкові гроші використовуються розумно і що вартість нашої військової допомоги зберігається".

Інших подробиць щодо будівництва центру Фабер не розкриває.

Нагадаємо, у липні минулого року посол України в Німеччині Олексій Макєєв оприлюднив фото, яке свідчить про створення спільного підприємства німецькою компанією FFG спільно з українським оборонно-промисловим комплексом. У FFG розповідали про підписану з "Агенцією оборонних закупівель спеціальну угоду про співпрацю "з метою подальшого підвищення обороноздатності України, забезпечення мобілізаційної стійкості, захисту від надзвичайних ситуацій, національної безпеки і оборони".

Канцлер Німеччини Олаф Шольц і прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 24 жовтня оголосили про створення нового спільного підприємства між концерном Rheinmetall і українським оборонним підприємством "Укроборонпром".