Міністр оборони Італії помітив "сигнали з обох сторін" про мирні переговори між рф та Україною

Міністр оборони Італії помітив "сигнали з обох сторін" про мирні переговори між рф та Україною

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто каже, що настав час для "рішучих дипломатичних дій", щоб закласти основи для мирних переговорів між росією та Україною.

Про це повідомляє Sky News, яке цитує інформаційне агентство ANSA.

Крозетто сказав, що підтримка Києва з боку його країни була "сильною та абсолютно незмінною".

Але він також сказав, що "здається, настав момент для рішучих дипломатичних дій разом із допомогою, яку ми надаємо, тому що з обох сторін надходить ряд важливих сигналів".

Reuters пише, що Крозетто заявив у парламенті, "український контрнаступ у 2023 році не приніс бажаного результату, і на військову ситуацію потрібно дивитися реалістично".

Він також сказав, що "росія поступово демонструє готовність до переговорів і захисту своєї економіки, тоді як позиція України виглядає менш безкомпромісною, ніж раніше".

"Це все необхідно враховувати на шляху до переговорів щодо припинення конфлікту та подальшого процесу нормалізації відносин не лише росії з Україною, а й із західними країнами", — сказав він.

Нагадаємо, у листопаді телеканал NBC News повідомляв, що американські та європейські офіційні особи почали негласно обговорювати з українським урядом можливі мирні переговори з рф.

За словами чиновників, ці розмови включали дуже широке обговорення того, від чого Україні, можливо, доведеться відмовитися, щоб досягти угоди з рф.

У грудні російський диктатор володимир путін заявив, що мир в Україні наступить, коли його окупаційна армія виконає всі завдання "сво" - так в рф називають розв'язану війну: денацифікацію та демілітаризацію України, її нейтральний статус.

Натомість New York Times писав, що попри публічну заяву, путін в кулуарній дипломатії сигналізує про готовність укласти мирну угоду.