Катрін Деньов озвучила книгу письменниці з Луганщини Любові Якимчук "Абрикоси Донбасу"

Катрін Деньов озвучила книгу письменниці з Луганщини Любові Якимчук "Абрикоси Донбасу"

Французська актриса і співачка Катрін Деньов озвучила книгу української письменниці Любові Якимчук "Абрикоси Донбасу".

Про це Якимчук написала на своїй сторінці у Facebook.

"Наша з нею аудіокнижка відтепер у книгарнях Франції, а також на всіх французьких аудіоплатформах. Там почуєте і мій голос, бо заголовки та ще п'ять-шість віршів для книжки начитала я, українською", - повідомила вона.

Якимчук розповіла, що книга "Les Abricots du Donbas" у перекладі вийшла у видавництві "Les éditions des femmes" минулого року.

"Це чудове видавництво, яке в 70-х роках заснувала феміністка Антуанет Фукке. Їхня колекція аудіокнижок існує ще з 1980-го року, та, як мені казали, це перше видавництво, яке почало збирати відомі голоси", - написала вона.

Також Якимчук додала, що вже два роки видавництво "Les éditions des femmes" щосуботи виходить на марші в підтримку України, а також донатить на перемогу України. 

"За словами видавців, у Катрін є своє коло слухачів, які не пропускають жодної нею начитаної книжки, тому ця магія вже працює. Послухати, як ми з Катрін читаємо вірші, можна на сайті видавництва за лінком. Там виклали вірш "Як скласти жінку", - повідомила Якимчук. 

Зазначимо, Катрін Деньов відпочатку повномасштабного вторгнення рф підтримала Україну.

Довідка: Любов Якимчук народилася в Луганській області у місті Первомайськ.

У 2003–2008 роках належала до луганського Літературного угруповання "СТАН".

У липні 2015 року журнал "Новое время" включив Якимчук в рейтинг ТОР-100 найвпливовіших людей культури в Україні. Через війну на сході України в лютому 2015 року батьки і бабуся Якимчук були вимушені залишити Первомайськ і переїхати на Полтавщину.

Вона українська письменниця (поетеса, прозаїкиня і сценаристка), авторка книги "Абрикоси Донбасу". Лавреатка премії американського фонду Ковалевих в номінації "Поезія", Нью-Йорк (2017).