До 10 років за колабораціонізм засудили лікарку-ветеринарку з Луганщини

До 10 років за колабораціонізм засудили лікарку-ветеринарку з Луганщини

Юрʼївський районний суд Дніпропетровської області визнав мешканку окупованої Луганщини Наталію Тітаренко винною у колабораціонізмі.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок суду.

За версією обвинувачення, 31 травня 2022 року жінка приступила до виконання обовʼязків заступника начальника-лікаря ветеринарної медицини установи «лнр» Станції по боротьбі з хворобами тварин Станично-Луганського району».

Показання у суді дали двоє свідків, які працювали з обвинуваченою в управлінні Держпродспоживслужби в Луганській області. До окупації Тітаренко була завідувачем Станично-Луганської дільниці ветеринарної медицини. Свідкам відомо, що жінка залишилась на окупованій території. Пізніше від колег вони дізналися, що в травні 2022-го її призначили на посаду заступника начальника — лікаря ветеринарної медицини держустанови «лнр».

На окупаційному сайті «Луганський інформаційний центр» вийшла стаття, що «в освобожденных районах лнр» відкрили ще 6 станцій по боротьбі із хворобами тварин. Тітаренко впізнали на загальному фотознімку працівників ветеринарної служби біля адміністративної будівлі, на якій встановлено прапор «лнр».

Адвокат із центру безоплатної правової допомоги просив жінку виправдати. На його думку, не доведено, що до Тітаренко з боку окупаційної влади не застосовувалось фізичне та моральне насильство і що вона діяла з власної волі, у тому числі за своїм бажанням залишилася проживати на окупованій території. 

Тітаренко заочно засудили до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Додатково їй на 12 років забороняється обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, повʼязані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій.

Нагадаємо, раніше повідомили про підозру керівниці поліграфічного підприємства з Луганщини, яка веде бізнес з окупантами.