У Дніпрі викрили ексбойовика «лнр», який передавав рф розвіддані про українських військових

У Дніпрі викрили ексбойовика «лнр», який передавав рф розвіддані про українських військових

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомили про підозру мешканцю Дніпра, який через соцмережі передавав ворогу розвіддані про переміщення військової техніки й підрозділів ЗСУ. Він є колишнім бойовиком нзф «лнр».

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

За даними слідства, підозрюваний упродовж серпня-грудня 2023 року збирав інформацію про розташування та переміщення військової техніки та особового складу ЗСУ на території Дніпра та Дніпропетровської області.

Через телеграм-канал передавав представнику збройних формувань рф розвіддані у вигляді скріншотів з картографічного вебсервісу «Google Maps», відео файлів та текстових повідомлень.

За проведену «роботу» інформатор отримав грошову винагороду на банківську карту.
Під час обшуку за місцем його проживання правоохоронці вилучили речові докази протиправної діяльності.

Раніше чоловік був засуджений за участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 260 КК України).

Наразі його затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Йому інкримінують надання незаконним збройним формуванням, створеним на тимчасово окупованій території, та збройним формуванням держави-агресора, допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізовувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За клопотанням прокурорів йому обрали запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, за матеріалами СБУ підозру в колабораційній діяльності отримали мешканці Луганщини, які у результаті псевдовиборів увійшли до складу «советов муниципальных округов», незаконно створених загарбниками на Луганщині. Серед фігурантів – заступниця окупаційного мера Сєвєродонецька Яна Силкіна.