Росіяни хочуть до виборів президента рф “вийти” на кордони Луганщини, – Гайдай

Росіяни хочуть до виборів президента рф “вийти” на кордони Луганщини, – Гайдай

Російські війська зараз збільшили наступи у напрямку Білогорівки, Серебрянського лісництва і Стельмахівки, тому що хочуть до виборів президента рф “вийти” на адміністративні кордони Луганської області.

Таку думку висловив колишній керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай у "Фабриці новин".

“До виборів путіна їм дуже б хотілося вийти хоча б на адміністративні кордони Луганської області… Їм би цього дуже хотілося, щоб путін показав “от, подивіться – контрнаступ український провалився, а ми тут трішечки натужилися і легко вийшли на кордони Луганської області, тому зараз зробимо мобілізацію і рухаємось далі”, – сказав він.

Щодо можливого наступу росіян на Луганщині Гайдай вважає, що це можливо навесні: “Земля після зими буде вся як болото, тому наступ під час болота – це самогубство, його точно не буде, а десь, в залежності від погоди, березень-квітень теоретично так, можна очікувати”.

При цьому він зазначив, що українські війська могли б “заритися” на Луганському напрямку, щоб не дозволити росіянам наступ, але все залежить від головнокомандувача ЗСУ.

“За цей час ми б могли заритися так, що жодне потужне угрупування не могло б отримати там величезного успіху. Але це все залежить від бригад і від головнокомандувача Збройних Сил України – він відповідальний за ведення бойових дій”, – заявив екскерівник Луганської ОВА.

Нагадаємо, за словами керівника Луганської ОВА Артема Лисогора, на Луганщині знов почастішали ворожі авіаційні нальоти.