Яке майно, зі знайденого під час обшуку Водяника, арештували

Кадр з відео: Суспільне Донбас

Самарський районний суд Дніпра вчора, 2 лютого, наклав арешт на майно, яке вилучили під час обшуку 30 січня у директора Сєвєродонецької міської лікарні Романа Водяника. Клопотало про це Головне управління Нацполіції Луганської області.

Про це повідомляє "Суспільне Донбас".

Суд задовольнив клопотання частково. Як оголосили на засіданні, арешт наклали, серед іншого, на зброю та патрони, які вилучили у підозрюваного:

  • нарізний карабін Blaser R93,
  • гладкоствольну рушницю ТОЗ-34 ЕР,
  • гладкоствольну рушницю Browning,
  • нарізний карабін Browning з оптичним прицілом,
  • нарізний карабін Smith&Wesson з оптичним прицілом,
  • понад 500 патронів до мисливської зброї.

У клопотанні про арешт вилучених при обшуку 180 тисяч гривень суддя відмовив.

Нагадаємо, напередодні, 1 лютого, директора Сєвєродонецької лікарні, якого підозрюють у розтраті, суд відпустив під особисті зобов'язаня.

Як повідомлялося, слідчі поліції спільно зі Службою безпеки України провели обшуки у посадової особи КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня».

У ході проведення обшуку слідчі виявили та вилучили вогнепальну зброю, боєприпаси та значну суму грошових коштів у національній та іноземній валюті.

Правоохоронці встановили, що у червні 2022 року, у період активної фази бойових дій на території Луганської області, посадовець уклав договір на постачання електролабораторії за завищеною ціною, внаслідок чого Сєвєродонецькій громаді завдані збитки на майже 1,5 млн грн.

Зазначимо, прізвище посадовця не називається, проте депутатом районної ради є керівник Сєвєродонецької багатопрофільної лікарні Роман Водяник.

Посадовцю інкримінують ст. 191 ч.5 КК України: злочин, вчинений в особливо великих розмірах, який передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7-12 років.

Артем Лисогор надав доручення начальнику Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олександру Стрюку терміново відсторонити підозрюваного у корупційних діяннях від виконання посадових обов’язків до завершення слідства.