Власенко про перейменування вулиць: “Це можливість долучити у нас нових героїв”

Власенко про перейменування вулиць: “Це можливість долучити у нас нових героїв”

Перейменування вулиць у громадах Луганщини на часі як елемент ідейної боротьби з окупантами.

На цьому в інтерв’ю “Сєвєродонецьк онлайн” наголосив голова Сєвєродонецької РДА Роман Власенко.

“У контексті того, що це елемент нашої ідейної боротьби з окупантами – звісно, що це на часі. Тут не може бути не на часі питання з тим, що стосується контрпропаганди й боротьби з російським імперіалізмом, радянщиною. Думаю, якраз це один з інформаційних приводів, який нас розводить з рф і черговий доказ того, що ми не один народ, що ми не визнаємо спільну історію, це можливість долучити у нас нових героїв, видатних людей”, – пояснив він свою позицію щодо перейменування.

Керівник РДА додав, що всі побоювання стосовно фінансових видатків у цьому питанні безпідставні.

Він також прокоментував дискусії щодо затвердження символіки Сєвєродонецького району. Рішення наразі відклали. За словами Власенка, у районній адміністрації ще подумають над процедурою затвердження герба. 

“Обурення пов’язано з тим, що не на часі. Але я думаю, також пов’язано з певним обуренням від того, що відбувається загалом. Друге – є питання до процедури. Але, скоріш за все, ми ще подумаємо над процедурою затвердження. Третє – звільнився спеціаліст, який опікувався. Виданий макет був, ми зібрали побажання від громад. Були зауваження щодо розміщення атрибутики, також геральдичне товариство надало свої щодо кольорів і самої структури герба", - розповів він.

Нагадаємо, у вересні 2023 року Сєвєродонецька РДА запустила громадське обговорення щодо затвердження символіки Сєвєродонецького району.

У січні 2024 року керівник Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олександр Стрюк підписав розпорядження про перейменування вулиць Сєвєродонецька та населених пунктів євєродонецької громади.