Ті, хто не зареєструвався як ВПО: Власенко про деталі припису сєвєродончан до призовних дільниць

Ті, хто не зареєструвався як ВПО: Власенко про деталі припису юнаків з Луганщини до призовних дільниць

Керівник Сєвєродонецької РДА Роман Власенко повідомив, що розпорядження про припис юнаків 2007 року народження до призовної дільниці Сєвєродонецького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки – не нововведення, його підписують щорічно.

Про це він розповів в інтерв’ю “Сєвєродонецьк онлайн”.

“Воно підписується щорічно. Це не вперше. Мова йде про юнаків, які мають стати на облік вперше. Так сталося, що Луганщина на сьогодні окупована. Неможливо певні процеси організувати на її території. Але всі районні та обласні ТЦК працюють. Відновлюють облік, співпрацюють з суб’єктами господарювання, військовими адміністраціями, комунальними підприємствами. Налагоджують стосунки з релокованими підприємствами. Вся ця робота триває”, – сказав він.

За словами Власенко, якщо людина зареєструвалася як ВПО в іншій області, стала на облік в їхніх військкоматах, то їх це розпорядження не стосується: “Наші – саме ті люди, які виїхали, але не зареєструвалися по місцю як ВПО”.

На питання, як їх шукатимуть, керівник Сєвєродонецької РДА відповів, що якраз для цього і покликано створення реєстру військовослужбовців.

“Повинна бути комунікація з місцевими органами влади, правоохоронними органами, із залученням податкової Цей реєстр буде створений. До того ж є рекрутингові кампанії. Вони допоможуть розкрити певні таланти, навички людей, які хочуть піти у військо”, – зазначив Власенко.

Нагадаємо, голова Сєвєродонецької РДА - РВА Роман Власенко у січні підписав розпорядження "Про підготовку та проведення приписки громадян України 2007 року народження до призовної дільниці Сєвєродонецького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки".