Сєвєродонецькі медики співпрацюватимуть з Івано-Франківською клінічною лікарнею

Сєвєродонецькі медики співпрацюватимуть з Івано-Франківською клінічною лікарнею

КНП "Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради" (ЦМКЛ) підписала договір про співпрацю з КНП "Консультативно-діагностичний центр" Сєвєродонецької міської ради. На меті – запозичення досвіду, а також співпраця в рамках грантових проєктів.

Про це йдеться на сторінці ЦМКЛ у Facebook.

"Зараз ми розвинули свою діяльність в місті Дніпро, оскільки територія Сєвєроднецька окупована, а лікарня, де ми працювали раніше, частково зруйнована. У нас є багато пацієнтів, здебільшого серед ВПО, але уже і місцеві також звертаються. Ми активно шукаємо можливості для власного розвитку, оскільки у зв’язку з окупацією, стикнулись з багатьма труднощами", – відзначив директор КНП "Консультативно-діагностичний центр" Сєвєродонецька Дмитро Токарев.

Сєвєродончани планують запозичити досвід івано-франківського закладу у консультативній допомозі, денному стаціонарі та роботі сервісної служби. Також у ЦМЛК зазначили, що найбільше сєвєродонецьких медиків цікавить обмін спеціалістами.

Президент громадської організації "Асоціація медиків Луганської області" Вадим Водяник відзначив, що ЦМКЛ є потужною лікарнею, яка розвивається у різних напрямках, а тому ця співпраця буде корисною: "Ми сподіваємося на деокупацію, а спільні напрацювання з ЦМКЛ – це відновлення нашого медзакладу".

Він розповів, що асоціація працює віднедавна та здійснює безкоштовне лікування післятравматичних рубців у військових та цивільних, які постраждали внаслідок російської агресії.

"Ми готові до активної та плідної співпраці та направляти до колег наших лікарів", – зазначив директор ЦМКЛ Тарас Масляк.

Сторони домовились про спільні напрацювання в різних напрямках лікування найближчим часом.

Нагадаємо, чернівчанам вручили відзнаки "За сприяння відродженню Луганщини".

Читайте також інтерв’ю: “Вадим Водяник про переїзд до Дніпра, релокацію та мрії про повернення”.