Тарнавський розповів про ситуацію на Запорізькому та Авдіївському напрямках

Тарнавський розповів про ситуацію на Запорізькому та Авдіївському напрямках

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” за минулу добу ворог завдав 26 авіаударів, вчинив 33 штурмові дії та 803 артобстріли.

Про це повідомив командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський.

Він розповів, що на Авдіївському напрямку українські захисники відбили 5 атак росіян в районах Новобахмутівки, Ласточкиного та Первомайського. Також українські військові закріпилися на нових рубежах оборони та успішно відбивають спроби окупантів розвинути наступ.

Згідно зі словами Тарнавського, на Запорізькому напрямку ворог 10 разів намагався атакувати позиції українських військ у районі села Роботино. Тут росіяни повернулися до тактики малих штурмових груп із залученням кількох одиниць бронетехніки. Ці спроби наступальних дій припиняються, а ворог на околицях Роботино знищується.

Варто також додати, що на Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Побєди, Новомихайлівки, де ворог за підтримки авіації 18 разів намагався прорвати оборону наших військ.

Загальні втрати ворога в операційній зоні ОСУВ “Таврія” минулої доби склали:

  • 624 російські окупанти;
  • 4 танки;
  • 21 бойові бронемашини;
  • 4 артсистеми;
  • 7 автомобілів;
  • 1 одиниця спецтехніки - це установка розмінування УР-77, яку називають “Змій Горинич”.

"Також Сили оборони знищили 1 склад боєприпасів ворога; нейтралізували або знищили 239 БпЛА різних типів", - написав Тарнавський.

Нагадаємо, що раніше Тарнавський заявив, що кілька українських військових потрапили в полон під час виходу з Авдіївки.

Також наразі активно обговорюється ситуація на Запорізькому напрямку, де ворог намагається провести наступ. Зараз ситуація на цьому напрямку залишається стабільною.