Найактуальніші новини "Сєвєродонецьк онлайн", які ви могли пропустити

Найактуальніші новини "Сєвєродонецьк онлайн", які ви могли пропустити

Наша редакція продовжує працювати для читачів Сєвєродонецької громади та всієї України. Ми збираємо ексклюзивні новини про Луганщину та наших земляків. Хоч ми й були вимушені покинути нашу домівку й оселитися у різних куточках України та світу, наші журналісти тримають руку на пульсі області та рідного міста. Тож до вашої уваги дайджест новин, які точно варті вашого часу.

“Вершина цинізму” та “Плата за проїзд у закрите місто”. Власенко прокоментував екскурсії Попасною

Окуповані міста: У зруйнованій росіянами Попасній, де залишилося близько 200 цивільних, загарбники влаштовують платні екскурсії. Голова Сєвєродонецької РДА Роман Власенко назвав це вершиною цинізму. Зокрема, з рф туди приїздять блогери, які знімають залишки будинків на відео, а також художники.

“Це з розряду казочок нереальних”, – Лисогор про заяви окупантів відновлення Сєвєродонецького “Азоту”

Коментар влади: Про відновлення росіянами Сєвєродонецького "Азоту" мова не йде – вони розуміють, що власноруч знищили більшість потужностей.
Особисто перебував тоді й в Сєвєродонецьку, і в Лисичанську. Я пам’ятаю ті удари по “Азоту”, коли вони влучили в цистерну з хімікатами, й пам’ятаю той вибух. Пам’ятаю прекрасно, як в “Азоті” всі труби надверхні, які йшли на поверхні, їх просто знесло.
Про відновлення заводу при тій кількості, яку вони туди влупили своїми військовими силами, мова взагалі я не знаю, як має йти”, – розповів Лисогор.

Російський пілот спрямував підбитий винищувач на села окупованої Луганщини (ВІДЕО)

Окуповані міста: На Луганщині українські військові підбили російський винищувач. Пілот спрямував літак на населені пункти. Відео опублікувала Луганська ОВА. За інформацією відомства, пілот російського винищувача вчора скинув декілька керованих авіаційних бомб на позиції українських оборонців. Після його підбили.
Керуючи пошкодженим літаком, він спрямував його на населені пункти Антрацитівської громади на окупованій Луганщині.

Окупанти видали 4 акти про заселення у чуже житло у Сєвєродонецьку

Новини Сєвєродонецька: Комісія з маневреного фонду видала 4 акти про вселення у маневрене житло в окупованому Сєвєродонецьку. Про це повідомляють окупаційні змі.
За період з 12 по 16 лютого комісія з маневреного фонду проконсультувала 30 громадян, прийняла 5 заяв для вселення до маневреного фонду, видала 4 акти про вселення у маневрене житло.

Діти луганських ВПО можуть оздоровитися на Прикарпатті – як отримати путівку

Допомога: Департамент охорони здоров’я Луганської обласної державної адміністрації отримує від Міністерства охорони здоров’я України для дітей Луганської області путівки до ДЗ «Дитячий спеціалізований (спеціальний) клінічний санаторій “Прикарпатський” МОЗ України. Про це йдеться на сторінці Департаменту у Facebook.
Даний санаторій розташований у Яремчі Івано-Франківської області. Він приймає дітей у віці від 6-14 років без батьків, з захворюваннями органів дихання, працює круглий рік, з навчанням дітей в освітній період.