Лукашенко візьме участь у "виборах" президента Білорусі у 2025 році

Лукашенко візьме участь у "виборах" президента Білорусі у 2025 році

25 лютого президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про свій намір балотуватися на президентських виборах 2025 року.

Про це повідомляє білоруське видання "Зеркало".

"Піду-піду. Передайте їм, що піду...", - заявив Лукашенко.

Він сказав, що "жоден відповідальний президент не покине своїх людей, які за ним ішли у бій."

Варто зазначити, що у Білорусі 25 лютого відбувається голосування з обрання депутатів до парламенту та місцевих рад, яке білоруська опозиція закликала бойкотувати. Це перші загальнонаціональні "вибори" у Білорусі з початку масових політичних репресій три з половиною роки тому.

Водночас влада в Мінську не запросила міжнародних спостерігачів, зокрема і від Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ). Лукашенко заявив, що спостерігачі від ОБСЄ "не попросилися" приїхати на нинішні вибори.

Білоруський парламент поступово почав втрачати повноваження. Це пов'язано з тим, що самопроголошений президент Александр Лукашенко став посилювати свою владу після обрання в 1994 році.

Лукашенко "виграв" свій президентський термін у 2020 році в результаті голосування. Проте США та Європейський Союз вважають вибори "фальсифікованими".

Наразі Олександр Лукашенко перебуває при владі шостий термін. Якщо він буде балотуватиметься на президентських виборах 2025 року, то це буде його сьома виборча кампанія.

Нагадаємо, що на ТОТ розпочалися "вибори" президента росії.