Новий фейк від росіян – яку дезінформацію розповсюджує ворог

Новий фейк від росіян – яку дезінформацію розповсюджує ворог

рф розпочала в соціальних мережах чергову дезінформаційну кампанію – розповсюджує списки полонених, яких Україна нібито не бажає забирати.

Про це повідомляє координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими у Telegram.

"У соцмережах з'явився черговий вкид: списки українських полонених, яких Україна начебто не бажає забирати. Це імена та прізвища реальних людей, які перебувають у російському полоні. Проте російська сторона не пропонувала ці списки для обміну", - пояснили у штабі.

Зазначається, що координаційний штаб продовжує перемовини, аби якнайшвидше звільнити всіх українців, які потрапили до російського полону та перебувають там у надзвичайно важких умовах.

Наголошується, координаційний штаб має значний обмінний фонд і готовий до обміну "всіх на всіх". Але росія не зацікавлена у тому, щоби повернути своїх військовослужбовців додому. Тому продовжує спроби використовувати сім'ї українців, чиї рідні потрапили в полон або вважаються зниклими безвісти, цивільних заручників як важіль для впливу на Україну.

"Координаційний штаб наголошує: переговори тривають, нові обміни готуються. Проте для того, аби всі українці змогли повернутися з полону, українське суспільство має залишатися об'єднаним, не довіряти ворогу та його провокаціям", - йдеться у дописі.

У штабі також закликали довіряти лише інформації з офіційних українських джерел.

Нагадаємо, що у  The New York Times заявили, що під час виходу з Авдіївки сотні військових ЗСУ могли потрапити у російський полон.